Robottileikkureiden asennuspalvelu

Robottileikkurit ”avaimet käteen” -toimituksena

Vaivattomin tapa robottiruohonleikkurin käyttöönottamiseksi on ostaa robotti ammattilaisen asentamana. Asennamme vuosittain kymmeniä leikkureita Uudenmaan alueella eri kokoisille- ja muotoisille pihoille. Tavallisten ”perusasennusten” lisäksi olemme erikoistuneet vaativampiin nurmialuesiin, jotka muodostuvat useista erillisistä alueista ja joiden välillä siirtyminen edellyttää esimerkiksi kaapelin upottamista asfalttiin tai kallioperään.

Vantaan Siemen ja Kone Oy myy ja asentaa Husqvarna Automower- sekä Stihl iMow robottiruohonleikkurit. Myymme vain sen mitä myös huollamme, vastaamme siis myös koneiden jälkihuollosta huoltoineen ja varaosineen. Alempana lisätietoa asennuspalvelun sisällöstä ja eduista.

Robottileikkurin kaapelikatkosten korjauspalvelu – Alkaen 98€ + 1€ / km

Pääsikö vanhan robottiruohonleikkurin kaapeli katkeamaan vaikkapa lapiotöiden ohessa? Perinteisin menetelmin kaapelikatkoksen löytäminen voi olla hidasta, varsinkin jos kyseessä on vanhempi asennus jossa useampia saarekkeita ja pitkä rajakaapeli. Laadukkaat Husqvarna ja Stihl rajakaapelit kestävät monia vuosia haurastumatta, mutta esimerkiksi lapiolla vahingossa katkaistua kaapelia saa pahimmassa tapauksessa etsiä tuntitolkulla. Voit ostaa perusmallin kaapelikatkoksen paikantimen verkkokaupastamme urakkaa helpottamaan.

Tarjoamme kaapelikatkosten paikannus – ja korjauspalvelua pk-seudulla sekä lähikunnissa. Paikannamme kaapelikatkoksen käyttämällä suuritehoisempaa kaapelitutkaa ja korjaamme katkoksen alkuperäisillä, kestävillä rasvaliittimillä. Palvelun hinta alkaen 89€ / h + 0,5€ / kilometri. Korjaustarvikkeet veloitetaan erikseen menekin mukaan. Suorittamamme asennustyö on kotitalousvähennyskelpoista. Yhteystietomme löydät täältä.


Vantaan Siemen ja Koneen asennuspalvelu robottiruohonleikkureille


Asennuspalvelun suunnittelu alkaa sopivan robottiruohonleikkurin valinnalla; pihan koko ja monimuotoisuus määrittävät nurmikolle sopivan robottileikkurimallin. Avoimelle pihalle riittää varsin hyvin sopivan leikkuukapasiteetin omaava robottileikkuri, kun taas monimuotoiselle ja moniosaiselle pihalle tarvitaan usein pykälää suurempi malli tehokkaan leikkuutyön aikaansaamiseksi.

Pihasta olisi hyvä tietää suunnitteluvaiheessa ainakin seuraavat tiedot:

 • Kuinka suuri nurmialue on
 • Onko nurmikolla suuria korkeuseroja eli jyrkkiä mäkiä
 • Koostuuko nurmikko selkeästi yhdestä vai useammasta toisiinsa yhteydessä olevista nurmialueista
 • Montako kaapelilla kierrettävää kohdetta nurmialueella on. Tällaisia ovat esimerkiksi kukkapenkit ja alle 15cm korkeat pihakoristeet joiden päälle robottia ei haluta leikkaamaan. (Puutarhakalusteita, puita joilla ei ole pintajuuria tai tiheitä pensaita ei tarvitse kiertää, sillä kone törmää niihin ja vaihtaa suuntaa.)


Esimerkiksi kuvat piha-alueesta auttavat usein hahmottamaan asennustyön suuruutta jo myymälästä käsin. Mikäli piha näkyy selkeästi karttakuvissa, voidaan pihakartoitus tehdä myös tämän avulla. Karttakuvien mittaustoiminnolla selviää helpoiten leikattava pinta-ala sekä tarvittavien asennustarvikkeiden määrä. Tarvittaessa tulemme myös paikan päälle varmistamaan alueen sopivuuden robottiruohonleikkurille. Pihan ei todellakaan tarvitse olla tasainen tai yksinkertainen, myymämme robottiruohonleikkurit selviävät vaativissakin kohteissa oikein asennettuna. Annamme asennustyöllemme toimintatakuun; Jos pihasi ei siis yksinkertaisesti sovellu robottiruohonleikkurille, kerromme siitä suoraan. Nurmikon ja reunustojen tulisi olla leikattuna ennen mahdollisen asennustyön aloittamista.

Esimerkkejä asennuksista ja asennustyön hinnastoa

Yksinkertaiset asennukset ovat avoimia pihoja joissa ei ole yhtään, tai vain muutamia kaapelilla kierrettäviä kohteita. Asennuskaapelia kuluu pihan koosta riippuen 150-400 metriä ja asennustyön kesto ilman matkoja on noin kaksi tuntia kun käytetään kaapelikonetta apuna. Normaalin asennuksen mukaiset pihat koostuvat kahdesta tai useammasta nurmialueesta ja pihalla on useampia kierrettäviä kohteita kuten istutuksia. Kaapelia tarvitaan usein 300-500 metriä ja asennustyö kestää keskimäärin 2,5-3 tuntia.

Asennustyön hinta esimerkin mukaisissa pihoissa on yleensä 250€ – 390€ työn määrästä ja kohteen etäisyydestä riippuen. Asennustarvikkeiden tyypillinen hintaskaala on 100€ – 270€ sisältäen 150 – 400 metriä asennuskaapelia ja muita asennustarvikkeita.

Normaalia haastavammat pihat sisältävät esimerkkikuvasta poiketen myös usein paljon kierrettäviä kohteita ja monimuotoisia reunoja. Asennuskaapelia kuluu tyypillisesti 400-600 metriä ja asennustyö vie kaapelikonetta apuna käyttäen keskimäärin noin  3,5 tuntia. Monimutkaisissa asennuksissa piha koostuu useista, kaukana toisistaan olevista nurmialueista ja niitä yhdistää kapeat käytävät. Tyypillistä pihalle on myös suuri määrä kierrettäviä istutuksia / muita kohteita. Kaapeloinnin suorittaminen edellyttää usein myös pihakivetysten alittamista tai asfaltin sahaamista. Asennuskaapelin määrä tällaisilla pihoilla on yleensä 600-1000 metriä ja asennustyö voi kestää jopa 4-5 tuntia. 

Asennustyön hinta näiden esimerkkipihojen kohdalla on yleensä 340€ – 480€ työn määrästä ja pihan etäisyydestä riippuen. Asennustarvikkeiden kustannus vaihtelee yleensä 290€ – 500€ välillä sisältäen 400 – 1000 metriä asennuskaapelia ja muita asennustarvikkeita.

Suurikin piha voi täyttää yksinkertaisen asennuksen kriteerit; mitä vähemmän on kierrettäviä kohteita ja monimutkaisia muotoja, sitä vähemmän kuluu työtunteja ja asennustarvikkeita.

Ota yhteyttä niin kartoitetaan juuri sinun pihallesi sopiva robottiruohonleikkuripaketti. Meiltä saat henkilökohtaista, ammattitaitoista palvelua koko tuotteen elinkaaren ajan.

Mikäli haluat itse asentaa robottileikkurisi, tarjoamme kattavan konsultoinnin liittyen pihakohtaiseen kaapelointiin sekä asennuksen muihin vaiheisiin kaupanteon yhteydessä. Saat lisäksi oman tukihenkilön, johon voit ottaa milloin tahansa yhteyttä robottiruohonleikkuriisi liittyvissä kysymyksissä. Asennus ei ole mahdoton suoritus ensikertalaiselta, mutta siihen kannattaa varata ainakin 5-20 tuntia aikaa ja paljon kyykistelyä.

Vantaan Siemen ja Koneen ”avaimet käteen” -asennuspalvelu sisältää

 • Sopivan robottiruohonleikkurimallin kartoittamisen
 • Pihakohtaisten asennustarvikkeiden laskemisen
 • Asennussuunnitelman laatimisen
 • Leikkurin raja- ja hakukaapeleiden asentamisen koneellisesti / pinta-asennuksena tarpeen mukaan
 • Robottileikkurin pihakohtaisten asetuksien ohjelmoimisen
 • Kattavan käyttökoulutuksen
 • Jatkuvan, henkilökohtaisen tuen läpi koko tuotteen elinkaaren 

Ota yhteyttä robottileikkurin asennukseen liittyen: